Núwegein

De meest onafhankelijke lokale politieke partij: met hart en daad voor Nieuwegein

Quote Louis Pasteur over Democratie

Inspirerende quote van Louis Pasteur over Democratie

Vrije mening van de vrouw

Vrijwillige inzet: Organisatie Internationale Vrouwendag 2015 Salsaaa !

Dollen tijdens schoonmaak Hollandse Waterlinie

Dollen tijdens vrijwillige inzet: schoonmaakactie Nieuwe Hollandse Waterlinie op 22 maart 2015

Dubbele petten

Belangenverstrengeling door vele dubbele petten, ook van de burgemeester: groot bestuurlijk probleem in Nieuwegein

TV optreden Noordstedeweg

Fietspad Noordstedeweg op TV in "De gevaarlijkste wegen van Nederland"

Monsanto

Anti-Monsanto demonstratie op de Dam Amsterdam

Zwijg

Wat er zoal buiten uw zicht gebeurt

Democratie in Nieuwegein

Núwegein: Werkt hard aan versterking democratie in Nieuwegein, sinds december 2005

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Vragen aan VVD over Vreemde Formatie

Beste fractievoorzitter VVD, beste Mark Snoeren,

Naar aanleiding van de vreemde coalitieformatie in Nieuwegein bereiken ons uit de samenleving vragen waarvan wij de antwoorden en verklaringen ook graag willen weten. Met name de uitsluiting (afdanking) van het CDA uit de coalitie. Via de officiële kanalen hebben ons de antwoorden (nog) niet bereikt, dus ik hoop dat je duidelijke antwoorden wilt geven. 

  1. Het CDA zat in het vorige college maar werd ditmaal niet eens uitgenodigd voor de formatiegesprekken. Wat heeft het afdanken van het CDA te maken met de verkiezingsuitslag (CDA heeft t.o.v. 2006 slechts een kleine 12% van de stemmen verloren) en het streven naar continuïteit en stabileit? Met welke zwaarwegende redenen wordt de zoveelste Nieuwegeinse wethouder de wachtgeldregeling in gestuurd?

  2. De PvdA is van 10 zetels in 2006 en 6 zetels in 2010 naar 3 zetels gegaan. Constante en forse verliezen. Geen reden voor collegedeelname vindt men en vinden wij (naast veel andere redenen). Waarom is de stem van de kiezer niet gerespecteerd en is van alle partijen die 3 zetels hebben behaald, juist de grootste verliezer als eerste voor de gesprekken uitgenodigd?

  3. Met de vier partijen VVD, SP, D66 en PvdA wordt al een meerderheid in de Raad gehaald. Waarom is het nodig dat Groenlinks als 5de partij zich aansluit? Ook niet bepaald een winnaar van de verkiezingen. Groenlinks heeft in vergelijking met 2010 bijna 40% van de stemmen verloren. 

  4. Gebruikelijk is dat een 5e (kleine) partij in deze situatie zich opwerpt als gedoogpartij. Die term is echter niet gevallen. Verder is de invulling van deze vreemde formatie nog gehuld in een waas van geheimzinnigheid. Is Groenlinks nu een gedoogpartij voor het college of niet?

  5. Als er dan door twee partijen samen één wethouder geleverd wordt, dan is het logisch dat de twee kleinste partijen PvdA en GL, beide links, beide perfect samengewerkt in de vorige periode (kijk maar naar de beslissende stem van Groenlinks voor de koopzondag) samen die ene wethouder leveren. Wat is de verklaring dat de grootste winnaar D66 moet opdraaien voor het met GL gedeelde wethouderschap?

  6. Hoe gaat dat er in de praktijk uitzien? Na twee jaar een wethouderswissel zoals in de vorige periode gangbaar was of twee part-time wethouders? Of halfjaarlijkse wisselingen? of anders?

In afwachting van de verklaringen.

Met vriendelijke groet,
Haseena  Bakhtali
Partij Nú

follow us

Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook LinkedIn Groep