NÚwegein

De enige 100% onafhankelijke partij in Nieuwegein

t Geheim van Nieuwegein: machtstrijd VVD - PvdA om Blok Oost

Op 28 januari haalden de coalitiepartijen de VVD en de SP samen met oppositiepartijen het bestemmingsplan Blokhoeve-Oost van wethouder Adriani van de raadsagenda. Dat is de reden dat Adriani boos weg liep uit de raadsvergadering roepende dat hij zich ging beraden over zijn positie. Het ging niet om "de Raad" maar om het niet volgzaam zijn van de VVD-fractie en de SP-fractie, Zij hadden zich onttrokken aan de kadaver-discipline binnen de coalitie. En dat was "uiteraard" niet de bedoeling. 

Tot onze verrassing vroegen CDA, VSP en CU op hoge poten een extra raadsvergadering aan. De verrassing ligt in het feit dat ze normaal gesproken weinig doortastend zijn op momenten waarop je dat juist mag verwachten.

Tijdens deze extra raadsvergadering meldden wij dit feit. Ook omdat we niet begrepen waarom de VVD-fractievoorzitter deed alsof zijn neus bloedde en sprak over "zich constructief opstellen "als Raad"". Hij sprak over "de Raad" terwijl hij alleen namens de VVD kan spreken en hij weet als de beste wat de VVD heeft "misdaan". De metaforische middelvinger van Adriani was ook specifiek bedoeld voor de VVD en de SP.  Van de oppositie trekt ie zich sowieso al niets aan. 

Tijjdens de schorsingen werd ik door meerdere bezoekers benaderd met de vraag of het echt waar is dat de VVD en de SP hadden meegestemd met de oppositie om het plan van de agenda te halen.... en dat daarom wethouder Adriani begon te dreigen.
Het verbaasde mij dat dit kennelijk niet bij iedereen was doorgekomen. Ik heb een onderzoekje ingesteld en wat blijkt?

Door ALLE pers is zeer zorgvuldig verzwegen dat de VVD en de SP als coalitiepartije hebben meegestemd met de oppositie. En dat daarom het bestemmingsplan van Adriani van de agenda werd gehaald. Het AD verzweeg het, RTVUtrecht verzweeg het, RTV9 verzweeg het, en ook hun twitterende journalisten hielden deze informatie zorgvuldig achter voor hun lezers.
Maar niet alleen de pers, ook de raadsleden hebben het verzwegen Zelfs de partijen die op hoge poten de extra raadsvergadering hebben aangevraagd (CU, CDA, VSP) hebben harmonisch samengewerkt met de media, met Adriani en met de rest van de coalitie: sssst, mondje dicht over de VVD en de SP." Geen woord hierover in de tweets van de raadsleden! 

Wat zijn ze ontzettend lief voor elkaar he? Als oppositiepartij in Nieuwegein wordt je geacht niet uit de school te klappen over wat er werkelijk aan de hand is in het stadsbestuur. Zelfs als er iets gebeurt tijdens de openbare raadsvergadering met pers en alles erbij.
De raadzaal een achterkamertje... het moet niet gekker worden!

Wij, Stadspartij Núwegein zijn de enige die dit feit aan de bewoners hebben gemeld. Zonder onze inbreng was het een lief geheim van Nieuwegein gebleven. 

Conclusie: Het is allemaal één groot vermakelijk theater geweest, zo van "Kijk hoe kritisch wij bezig zijn als oppositiepartijen CU, CDA en VSP." ..... terwijl ze

  • alleen maar voor de buhne doen alsof ze bijten
  • ondertussen heel zorgzaam de hand boven het hoofd houden van de VVD en de SP
  • en uitsluitend gericht zijn op de gratis publiciteit. 

Want ja, die grote partijen moet je natuurlijk te vriend houden wil je straks naast ze komen te zitten in het pluche.  

De verkiezingen zijn begonnen!