NÚwegein

De enige 100% onafhankelijke partij in Nieuwegein

Open brief aan VVD Mark Snoeren en Groenlinks Marieke Schouten

Beste Mark Snoeren van de VVD, 

Het is geen geheim dat je binnen de Nieuwegeinse gemeenteraad alles in het werk stelt om hogerop te komen in de VVD hierarchie "by all means necessary".
Jouw reflex om elke keer op te springen als er een opmerking wordt gemaakt over de onbetrouwbaarheid van de VVD in het college is daarom heel verklaarbaar. We hebben immers een VVD burgemeester waar van alles op aan te merken is (zie onder andere onze motie van wantrouwen van donderdag 26 januari 2017 en ons ZEER uitvoerig verslag over zijn (dis)functioneren dat we naar de vertrouwenscommissie en alle raadsleden hebben gestuurd (dus ook aan D66'er Tom Verhoeve, die doet alsof hij van niets weet). 

Ook hebben we een VVD wethouder die een compleet zooitje maakt van de financien en die zelfs letterlijk achter de VVD burgemeester wegduikt bij lastige vragen over onder andere de begrotingen en de jaarrekeningen.

Jouw tomeloze inzet zal door de VVD partij leiding vast niet ongemerkt blijven. Frans Backhuijs zal als VVD burgemeester zeker een goed woordje voor je doen als je hem op zijn wenken bedient.

Herbenoeming burgemeester Backhuijs

Dat jij en de burgemeester zo graag willen dat jij de voorzitter van de vertrouwenscommissies bent die over zijn herbenoeming gaan maakt de herbenoeming op z'n zachts gezegd: zwaar verdacht, want een interne VVD aangelegenheid die helemaal niets met Nieuwegein te maken heeft.
Het belang van Backhuijs is om erdoor heen geloodst te worden.... door wie kan dat beter worden behartigd dan door een partijgenoot die er persoonlijk belang bij heeft om hem erdoor heen te loodsen? Jouw persoonlijk belang is zoals bekend: hogerop komen in de VVD hierarchie. Je staat al voor de tweede keer op de landelijke VVD kandidatenlijst ...... één en al vervlechting en verstrengeling.

Nettorama supermarkt

Jij vindt het als VVDér kennelijk ook volstrekt normaal dat jouw VVD-wethouder de Nettorama supermarkt uit de concept winkelvisie gooit na "afweging" van de belangen van de concurrenten van Nettorama, "de grote jongens", de grote supermarktketens, terwijl Nettorama als net zo lang in Nieuwegein zit als Nieuwegein bestaat! 
Erger: je schroomt niet om deze daad van onbetrouwbaarheid vol vuur te verdedigen. Desnoods door je blind te houden voor de concurrentieslag tussen supermarkten waarin de VVD-wethouder PARTIJ is geworden.

Vond Ard van der Steur het niet ook heel normaal dat hij tegelijkertijd de regie had over de Kamervragen én over de antwoorden van de minister op die Kamervragen? In Nieuwegein uiteraard geen vreemd verschijnsel. We weten nog allemaal het bestuurlijk samenspelletje tussen Hans Adriani met zijn chocolademuntjes, Roelof de Wild met zijn chocolademelk en de uitsmijter van burgemeester Backhuijs met zijn o zo spontane opmerking over liquide middelen. Lachen toch! Disney had het niet kneuteriger kunnen regisseren. Zó gezellig. En de raadsleden kunnen zich heerlijk verder nestelen in hun comfortzone.

Maar ik dwaal af !!

Onze punten:

 1. Hoe voelt het om samen met je fractie een bestuurlijke crisis te veroorzaken opdat de bouwplannen in jouw woonomgeving (Blokhoeve Oost) vlotjes werden aangepast? Krijgt geen bewonersactiegroep in Nieuwegein voor mekaar!
  Bouwplannen mogen achter mekaar door de strot van de bewoners worden geduwd hoe fors en terecht ook hun bezwaren. Tot het in je eigen woonomgeving gebeurt en het je persoonlijk raakt.....dan regel je het wel even via je bestuurlijke positie.
  Tweedekamerwaardig?
  Als er nou in elke wijk een VVD raadslid woonde, waren we van veel gedonder af en was elke wijk mooi en prachtig, zelfs zonder dat het de gemeenschap centjes kost.
  Gefeliciteerd trouwens met het behaalde succes en de mooie brede watergang voor je huisdeur! Én met de steun van de raadsleden daarin, inclusief die van Marieke Schouten (Groenlinks).
  Best jammer eigenlijk dat je niet aan het Parkhout woont. Dan dan zou er daar 100% zeker geen appartementencomplex op dat groen stukje park op rijzen....toch?

 2. Hoe voelt het om je VVD-wethouder te verdedigen die de noodzakelijke neutraliteit en de betrouwbaarheid die bij zijn wethoudersambt horen zo opzichtig heeft verkocht aan de grote supermarktketens en onmiskenbaar partij is geworden in een concurrentieslag tussen supermarkten?
  Tweedekamerwaardig?
  Wat zou dergelijke handel eigenlijk opleveren? Weet jij dat?

We zien je antwoorden graag vlot tegemoet.

Beste Marieke Schouten van Groenlinks,

Je gaf donderdag als enige reactie op onze overvloedig van argumenten voorziene motie: "Mevrouw Bakhtali, u draagt kennelijk integriteit hoog in het vaandel. Maar ik vind het niet integer van u dat u deze motie heeft ingediend." (Wij, Núwegein dienden op donderdag 26 januari 2017 een motie van wantrouwen in tegen burgemeerster Frans Backhuiijs

Meer had zij niet meer te zeggen! Namens Groenlinks kiest Marieke Schouten ervoor om degene die de motie indient persoonlijk aan te vallen "Shoot The Messenger" in plaats van inhoudelijk in te gaan op het chronisch wanbeleid in Nieuwegein. Aandacht afleiden van de kern noemen wij dat. 

Geen enkel argument of motivering waarom ze de motie niet steunt. Geen enkele onderbouwing. Geen enkele poging om welk onderdeel van de motie dan ook te weerspreken of te weerleggen. Sta ik daar met een motie barstensvol - kennelijk onweerlegbare - argumenten en overwegingen.

Deze Groenlinks aanpak roept uiteraard veel vragen op. Als eerste:
"Beste mevrouw Schouten draag jij integriteit dan niet "hoog in het vaandel"?"
"Zo nee waarom niet?"
"Vind jij het wel integer van jezelf dat je zonder inhoudelijk in te gaan op de motie tégen stemde?"

(De rest van onze vragen volgen in een volgende open brief aan de Raad, stay tuned)

VVD wethouder Gadella trekt PARTIJ in concurrentieslag tussen supermarkten

Ook hebben we je niet gehoord over het besluit van VVD wethouder Gadella om Nettorama uit de winkelvisie te mieteren - met alle schadelijke gevolgen van dien, zoals verbod om zelfs intern uit te breiden - NAdat hij daardoor was opgeroepen door Nettorama's concurrenten. Jullie hebben wel een terloopse voordebühne-opmerking gemaakt maar daar bleef het dan ook bij, keurig netjes binnen de lijntjes.

Waarom geen motie van wantrouwen tegen deze wethouder ingediend? Zou dit een indicatie kunnen zijn van de hoogte waarop jullie "bestuurlijke integriteit" in jullie Groenlinks-vaandel dragen?

Enne:
Hoe integer vind je de handelwijzes van Mark Snoeren, de VVD fractie en de VVD-burgemeester? Over van der Steur hoef je al niets meer te zeggen, die heeft reeds zijn knopen geteld.

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat het college (om met van der Steur te spreken) nog vertrouwen voelt van de gemeenteraad?

Wij wachten ook jouw reacties met smart af.

met vriendelijke groet,
H. Bakhtali,
Núwegein