NÚwegein

De enige 100% onafhankelijke partij in Nieuwegein

Interview Ron Theben Tervile

Wie ben ik?

Mijn naam is Ron Theben Tervile, geboren in Utrecht en 58 jaar jong.
Ik ben getrouwd met een fantastische vrouw en we hebben samen vijf lieve kinderen tussen 35 en 26 jaar.
Ik ben werkzaam in de techniek en ben verantwoordelijk voor het aansturen van de technische dienst bij een verpakkingsfirma.

Hoe zie je jezelf?

Als een politiehond, trouw en loyaal. Ik kan goed luisteren en ben zeer waakzaam. Het aan de kaak stellen van onrecht is mijn doel.Ik zie mezelf ook als een mug. Een mooie quote die ik ergens heb opgepikt: “Als je denkt te klein te zijn om invloed te kunnen hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer” :-)

Welke muziek staat er bij jou op?
Van alles en nog wat, maar mijn voorkeur gaat uit naar nederpop.
Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Vakliteratuur
Waar maak je je zorgen om?
Het vervagen van normen en waarden en het afnemen van positieve interesse in de ander, de “ik” cultuur.
Geef om je medemens en help waar nodig.
Wie is je grote voorbeeld?
Bij politieke grootheden denk ik aan Martin Luther King jr (I have a dream) en aan Willem Drees. Vadertje Drees, zoals hij ook wel genoemd werd, stond aan de wieg van de wederopbouw van Nederland en was de grondlegger van onze sociale wetgeving, met als een van de bekendste onze “oude-dag-voorziening”.
Mijn belangrijkste en krachtigste voorbeelden zijn echter mijn ouders. De warmte en geborgenheid die ik van mijn ouders heb ontvangen is onbeschrijflijk en onbetaalbaar.
Waar geloof je in?
Ik geloof dat je met eerlijkheid en oprechtheid verder komt in het leven. Zoals ik altijd aan mijn kinderen heb mee gegeven: ”Een leugenaar moet een hoop onthouden”.
Waarom ben je politiek actief geworden?
Het is makkelijk, om vanuit je luie stoel, te roepen dat er in Nieuwegein van alles mis is. Dat gaat niet werken. Je mening is wel van belang, je bent inwoner van de gemeente en je bent gebaat bij het welzijn van de gemeente waarin je woont. Dus is het beter om ook een actieve bijdrage leveren. Met deze gedachtegang werd ik lang geleden actief lid van de PvdA. Teleurgesteld wegens "falend besturen" haakte ik af om het in 2010 weer te proberen. Na een aantal weken actief meedoen met de Nieuwegeinse fractie, ben ik echter gaan beseffen dat het begrip integriteit voor bepaalde Nieuwegeinse kopstukken uit deze partij niet hetzelfde betekent als waar ik voor sta. Zwaar teleurstellend.
Dat veel inwoners geen vertrouwen meer hebben in de politiek, kan ik daarom wel heel goed begrijpen.
In de fractie waar ik nu de rol van fractie assistent/commissielid vervul ben ik gaan geloven dat je juist als kleine partij onafhankelijk genoeg kan zijn om fundamentele misstanden aan de kaak te stellen.
Wij van NÚwegein gaan vol voor Nieuwegein en we hopen dat u ons weet te vinden met alles waar u zich zorgen over maakt.
Wat is je grootste nachtmerrie?
Een asociale leefomgeving, een buurt zonder warmte en zonder gevoel.
Met wie zou jij graag een kopje koffie of thee willen drinken?
Met de eerste vrouwelijke premier van Nederland.
Wat is je droom voor de toekomst?
Ik leef graag in een wereld waar “respect voor elkaar” de boventoon voert. Een wereld die de “ik-cultuur” van zich af werpt en waarin we gezamenlijk aan een toekomst bouwen. Samen staan we immers sterker.

Ron Theben Tervile