NÚwegein

De enige 100% onafhankelijke partij in Nieuwegein

Burgemeester Backhuijs liegt om raadslid ongeloofwaardig te maken

Vanaf de start van mijn raadslidmaatschap in 2006 stelde ik simpele vragen over alles aangaande de uitvoering van beleid en de kwaliteit van het bestuur in Nieuwegein.
Als raadslid is dat gewoon je belangrijkste kerntaak: het college controleren. Dus namens de bewoners van Nieuwegein vragen stellen aan de burgemeester en wethouders over hun doen en laten. 

Kennelijk hadden ze gezien mijn kritische opstelling al vroeg in de gaten dat het wel eens een probleem voor hen zou kunnen worden als ik zo doorging, gezien hun handel en wandel. Dus werd er met duur betaald modder gegooid: met integriteitonderzoeken (betaald met het "gratis" gemeenschapsgeld) waarop de media bloeddorstig inspeelden met grote demoniserende artikelen over mij met titels in chocoladeletters. De onderzoeken bleken aan alle kanten te rammelen maar dat maakt Backhuijs niets uit, ben je gek

Het gaat om de voorgekookte conclusies, dáár wordt de onderzoeker zo dik voor betaald (al gauw €15.000,00 tot €20.000,00 voor een eenvoudig onderzoek). Ik noem het daarom niet inhuren maar omhuren van onderzoekers. Die willen niet graag deze opdrachtgevers kwijt dus houden ze graag rekening met hun wensen. 

De burgemeester liegt dat het gefilmd staat >>

Publicaties/publieke optredens fractievoorzitter Haseena Bakhtali

In de loop der tijd ben ik geinterviewd, heb ik colums, artikelen en essays geschreven over allerlei onderwerpen en zo meer.
Op deze pagina zal ik proberen alles op te sommen. Gaat niet in één keer. Zie het als een groeidocument. 

De stand van de democratie >>>

Ook Dichtbij krant houdt lezer voor de gek met verslag koopzondag

Denk je dat je in de krant wel zult lezen hoe het nu precies zit, dan komt u van een koude kermis thuis.
Het is bij iedereen bekend dat Stadspartij Núwegein in september de beslissende stem heeft gehad in het verwerpen van de koopzondag.
Op 19 december stond de koopzondag weer op de agenda van de Raad.

Daarover staat in de Dichtbij-krant van 25 december: "... als de voorstanders op 19 december de steun zouden krijgen van Haseena Bakhtali van Stadspartij Nieuwegein dan zou er een raadsmeerderheid voor de koopzondag zijn."

Vraagt u zich af: als dat waar zou zijn waarom zouden de voorstanders dan de stemming willen uitstellen?

Dichtbij-krant verzwijgt de feiten >>>

Open brief aan Wouter van Wijk, journalist AD/UN

Beste Wouter van Wijk,

Waarom ga je eigenlijk niet op de verkiezingslijst van de PvdA Nieuwegein staan? Hoef je niet meer te huichelen en hoef je de personen in jullie schreeuwende artikelen (zoals ondergetekende) er niet meer in te luizen.
Maar nog belangrijker: dan begrijpen de lezers van het AD/UN ook meteen waarom hun voortdurend zand in de ogen wordt gestrooid in de kwestie belangenverstrengeling van o.a. de Nieuwegeinse PvdA'ers Lubbinge, Adriani, Bamberg en bewezen onbetrouwbaarheid van Monrooij (CU/SGP), de perfecte deksel op de PvdA-beerput. Nu geloven velen nog dat ze met een onafhankelijke journalist te maken hebben en dat is gewoon niet waar.

rectificatie AD blijft weg >>

Berichtgeving RTVUtrecht dd. 23 maart 2013: onderzoek integriteit

{youtube}eiyVW3vXq7o{/youtube}

svp doorspoelen naar 5 minuut 30, bericht duurt een minuut