NÚwegein

De enige 100% onafhankelijke partij in Nieuwegein

Open brief aan Wouter van Wijk, journalist AD/UN

Beste Wouter van Wijk,

Waarom ga je eigenlijk niet op de verkiezingslijst van de PvdA Nieuwegein staan? Hoef je niet meer te huichelen en hoef je de personen in jullie schreeuwende artikelen (zoals ondergetekende) er niet meer in te luizen.
Maar nog belangrijker: dan begrijpen de lezers van het AD/UN ook meteen waarom hun voortdurend zand in de ogen wordt gestrooid in de kwestie belangenverstrengeling van o.a. de Nieuwegeinse PvdA'ers Lubbinge, Adriani, Bamberg en bewezen onbetrouwbaarheid van Monrooij (CU/SGP), de perfecte deksel op de PvdA-beerput. Nu geloven velen nog dat ze met een onafhankelijke journalist te maken hebben en dat is gewoon niet waar.

Het is een gotspe zo politiek als jij, als journalist, om gaat met bijvoorbeeld de brief van de Nationale Ombudsman maar ook met andere andere bewijzen (zwart op wit) in dit dossier.
Nu je weet dat het BING-onderzoek. dat 2,5 jaar ook voor het AD het ultieme bewijs 
was dat Lubbinge en Adriani (PvdA) helemaal OKÉ waren, een waardeloos onderzoek blijkt te zijn, waar blijft dan het bericht daarover met chocoladeletters in jullie blad? Jullie blad heeft destijds immers met dolblije kopletters bericht dat Lubbinge en Adriani wel helemaal oké waren. 

Zal het niet getuigen van evenwichtige en onpartijdige berichtgeving als jullie voor jullie lezers een net zo dikke rectificatie plaatsen in jullie "krant"? 

Ook staan we perplex dat een journalist het onderzoeksrapport van prof.dr. J.H.J. van den Heuvel helemaal oké vindt en tegelijkertijd zichzelf nog serieus kan nemen. Je was er nota bene bij toen ik na een uitgebreide analyse moest concluderen dat dat rapport kwalitatief vergelijkbaar is met het werk van prof. dr. Diederik Stapel. Een zeer zorgelijke zaak van grote nieuwswaarde. Waar blijft jullie berichtgeving hierover?
Ik stelde ook vast dat het met zoveel bombarie gelanceerde onderzoek slechts het 5e doofpot in domino-opstelling is in de kwestie belangenverstrengeling PvdA. (Het BING onderzoek was er ook een van). Niet interessant voor het AD?

Wij vertrouwden jou en het blad waar je voor werkt (AD/UN) al lang niet meer in de juiste berichtgeving over deze kwestie. En aangezien ik ook genoeg heb van "Ich habe es nicht gewusst"-gesprekken, wens ik niet meer gebeld te worden door jou, zogenaamd voor antwoorden.
Is dat duidelijk? 

Voor de juiste informatie kan iedereen en dus ook het AD/UN goed terecht op onze website die dankzij de schreeuwende artikelen in jullie blad steeds beter bezocht wordt door mensen die weten hoe misleidend krantenberichten kunnen zijn.

Waarvoor dank.

met vriendelijke groet,

Haseena Bakhtali
stadspartij Núwegein