NÚwegein

De enige 100% onafhankelijke partij in Nieuwegein

Amsterdamse toestanden in het beheer van de Nieuwegein financiën

Iedereen weet al waar het heen gaat met Nieuwegein. Je hoeft maar te kijken naar de leegstand in het winkelcentrum, de leegtstand in de blingbling parkeergarages, de leegstand in het blingbling stadhuis en de leegstand in de Nieuwgeinse kantoren.
Maar de Nieuwegeinse raadsleden, óók van de oppositiepartijen, slapen en doen braaf alles wat het college van ze wenst. Dat is nu eenmaal de enige manier om ooit in het wethouderspluche terecht te komen. Ze blaffen wel eens maar bijten is toch van een heel andere orde. 

Soms mogen ze een act opvoeren voor de bühne en dan hopen ze dat de kiezers erin trappen. Dat gaat in harmonisch samenspel met de media. 

Wij voorspellen dat een soortgelijk bericht dat nu  over Amsterdam is uitgegaan, binnen afzienbare tijd over Nieuwegein zal worden geschreven. Maar niet voordat de burgemeester naar een grotere stad is "gepromoveerd".

En geen wethouder, geen partij, geen raadsfractie en geen raadslid zal de verantwoordelijkheid nemen. Men neemt wél het salaris van wethouder, wél het salaris van burgemeester en men neem wél het vertrouwen van de kiezers; maar de verantwoordelijkheid? Ho maar!

Wij hebben al gezien hoe PvdA wethouder Bert Lubbinge direct na de opening van het stadhuis, tot ieders schrik en verwondering pats-boem vertrok, linea-recta de wachtgeldregeling in.

Dat, beste lezers, is een sterke indicatie voor wat er komen gaat.

En dan zal het AD opnieuw schrijven dat iedereen fouten heeft gemaakt, dat iedereen heeft gefaald en dat er niemand verantwoordelijk is.

Op dat niveau functioneert immers onze democratie.